На біостанції ХНУ ім Каразіна відкрили музей (відео)

Фото: 25tv.com.ua

На територія біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна у селі Гайдари Зміївського району відкрили музей.

Про це Харків Times дізнався з публікації 25 каналу (ТРК “Зміїв ТБ”).

Музей розташовано у двоповерховому будинку, який колись був садибою відомого харківського фотографа Олексія Іваницького. За серію світлин з місця аварії імператорського потягу у Бірках у жовтні 1888 року імператор Олександр III нагородив Іваницького перстнем і садибою у нинішніх Гайдарах. Тут була дача фотографа, а під час Другої світової війни – штаб-квартира солдатів СС. Нині і ці місця, і цей будиночок належать Харківському університету.

9 жовтня перша зала музею відчинила двері для відвідувачів. Серед експонатів багато старовинних речей: монети, годинники, рушники, фотографії, зброя і особисті речі радянських і німецьких солдатів. А ще – старовинна біблія з Височинівського монастиря. Більшість експонатів знайдені на території села Гайдари і Зміївського району, частину – передали до музею місцеві мешканці. За словами директора музею Дмитра Ляшенка, музей працюватиме щосуботи. Вхід вільний. У планах проводити тут екскурсії і семінари для школярів і студентів.