У Харкові кандидата в депутати погрожували облити зеленкою

Фото: Патрульна поліція Харківської області

У Харкові кандидат в депутати від політичної партії поскаржилась до поліції, що невідомі погрожували облити її зеленкою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Відповідну заяву було прийнято 9 жовтня у Слобідському відділі поліції. Правоохоронці проводять перевірку.

Загалом в Харківській області зареєстрували 106 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Так, 9 жовтня до поліції звернувся кандидат на посаду Дворічанського селищного голови Куп’янського району та повідомив, що посадові особи селищної територіальної виборчої комісії порушили пропорційну частку кожної категорії керівних посад у дільничних виборчих комісіях.

Співробітники управління містобудування, архітектури та земельних відносин Куп’янської міськради повідомили до поліції про незаконно розміщеної передвиборної агітації.

До Ізюмського відділу поліції поштою надійшла заява від громадянина про те, що на його думку, голова і депутат Ізюмської міськради порушили терміни, форми і умови проведення передвиборної агітації.

Всі повідомлення внесені до Єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції. Тривають перевірки.

Окрім цього слідчі розслідують сім кримінальних проваджень, три з яких відкриті за ч. 1 і 2 ст. 296 КК (хуліганство), два – за ч. 1 ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), одне – за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна) та одне – за ч. 1 ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 8 на 9 жовтня в Лозовій кандидату в мери спалили Lexus.