При спробі підриву банкомата затримали жителя Харківської області та його 17-річну спільницю

Фото: npu.gov.ua

Поліція підозрює двох жителів Харківської області в підривах і грабежах банкоматів в різних областях України. 31-річного чоловіка і його 17-річну спільницю затримали 10 жовтня близько четвертої ранку, коли зловмисники намагалися підірвати банкомат у місті Охтирка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі України.

Слідчо-оперативна група вийшла на слід підозрюваних після підриву банкомата, вчиненого 14 серпня в місті Гадяч Полтавської області. За даними слідства, зловмисники підірвали банкомат, розташований в приміщенні одного з місцевих магазинів. Потім зайшли всередину приміщення і викрали чотири контейнери, в яких знаходилося 322 тис. грн.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ознаками частини 3 статті 185 КК (крадіжка).

Протягом двох місяців поліцейським вдалося вдалося встановити особи зловмисників, вирахувати їх наступні кроки і затримати. Встановлено, що 31-річний чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння розбійного нападу. Правоохоронці продовжують слідчі дії, зокрема, проводять обшуки.

Слідчі поліції встановили, що затримані причетні до скоєння щонайменше п’ять аналогічних злочинів на територіях Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. За фактами їх злочинної діяльності розслідуються кримінальні виробництва за фактами крадіжок та навмисного знищення або пошкодження майна.

В рамках кримінальних проваджень проводяться слідчі дії і встановлюється причетність затриманого групи до скоєння аналогічних злочинів на території України. У разі доведення провини зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Фото: npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 квітня, близько 4:30, в Харкові на проспекті Перемоги підірвали банкомат Приватбанку, встановлений на фасаді супермаркету “Дігма” й викрали близько двох мільйонів гривень. За підозрою у скоєнні цього злочину затримали двох чоловіків. Обоє -колишні співробітники поліції.

25 вересня слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які 10 квітня підірвали банкомат у приміщенні магазину по проспекту Перемоги у Харкові.

Фото: npu.gov.ua