Зламували паролі і крали гроші – кіберполіцейські викрили міжнародну групу хакерів

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники кіберполіції в Харківській області викрили міжнародну групу хакерів, які запускали в Інтернет “вірус” і з його допомогою забирали гроші інших користувачів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними поліції, хакери, які володіли професійними знаннями в сфері IT, за допомогою вірусу отримували доступ до даних, збережених в налаштуваннях браузерів користувачів. Зловмисники забирали логіни і паролі до різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок. Використовуючи логін і пароль жертви, вони виводили гроші з електронних гаманців, ігрових акаунтів і банкінгу зі спрощеним входом.

Співробітники кіберполіції виявили 100 мільйонів дискредитованих облікових записів користувачів.

За оперативною інформацією, до злочинної групи входили жителі Києва і Харкова, а також хакери, які проживають зараз в США, Німеччині, Китаї, Росії і В’єтнаму.

Поліцейські провели обшуки в Києві та Харкові за місцем проживання підозрюваних. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та гроші. Під час огляду техніки було виявлено шкідливе програмне забезпечення, відокремлені сервера, зламані логіни і паролі до різних систем інтернет-банкінгу, соціальних мереж користувачів українського і міжнародного сегмента мережі Інтернет.

Трьом хакерам повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 361 КК (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років. Підозрюваним обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, кіберполіції викрила хакерів, які за замовленням зламали більше 20 тисяч серверів.