По справі “рабовласників” з Малої Рогані судитимуть трьох осіб

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно подружжя-фермерів з Малої Рогані та їх помічника, підозрюваних у тому, що в складі організованої злочинної групи вони займалися вербуванням, переміщенням людей, використовуючи обман та їх уразливий стан, з метою трудової експлуатації (ч.ч . 2, 3 ст. 149 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що власники фермерського господарства, чоловік, жінка та їхній спільник, підшукували на території Харківської області осіб, які через тяжкі особисті обставини шукали роботу та перебували в уразливому стані. Зазначене подружжя та їхній спільник надавали завідомо неправдиву інформацію про забезпечення потенційних робітників високооплачуваною роботою, належними умовами проживання, харчування та праці”, – йдеться у повідомленні.

Всього правоохоронці встановили дев’ять таких обдурених працівників, серед них – три жінки, п’ятеро чоловіків й один неповнолітній підліток. Умови їх життя на фермі були непридатні для проживання, їх насильно утримували на фермі, створюючи “штучні борги” та змушуючи “відпрацьовувати” й фактично працювати безкоштовно.

Як повідомили у прес-службі Нацполіціі області, працівники на фермі “доглядали за 80 головами великої рогатої худоби та іншими домашніми тваринами”.

Якщо суд доведе провину підозрюваних, їм загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у серпні поліція встановила 12 епізодів злочинної діяльності двох фермерів з села Мала Рогань Харківського району області, підозрюваних у торгівлі людьми.