Місто має намір виділити кошти на інсулін

Міська влада виділить кошти на забезпечення інсуліном хворих на діабет. Департамент бюджету і фінансів повинен подати на розгляд чергової сесії міськради відповідні зміни до бюджету міста на 2020 рік.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Розпорядження про це підписано сьогодні, 9 жовтня, секретарем міськради Олександром Новаком.

Як пояснила заступник мера міста Світлана Горбунова-Рубан, постановою Кабінету міністрів Харкову вже виділені 10,4 млн гривень на ці цілі, а прийняття такого рішення міськрадою “дасть перепочинок” до моменту, коли гроші фізично надійдуть.

“Потрібен час, щоб ці мільйони надійшли у місто. Але поки їх немає, і нам самим треба визначитися із цим питанням. Дуже сподіваємося, що депутати нас підтримають і кошти будуть знайдені”, – сказала Горбунова-Рубан.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада 22 квітня внесла зміни до бюджету міста на 2020 рік, збільшивши витрати на 106,1 млн грн, які будуть спрямовані на закупівлю медикаментів та засобів індивідуального захисту, транспортних засобів спеціального призначення, медичного обладнання та витратних матеріалів, а також на зарплату медпрацівників та придбання інсуліну.