Воєнком Харківської області розповів про особливості осіннього призову-2020

Фото: .radiosvoboda.org

У Харківській області за тиждень після початку осінньої призовної компанії, яка стартувала 1 жовтня, відправлено на строкову військову службу 100 призовників з 1150 запланованих.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Особливістю осіннього призову є зменшення планового завдання, розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

«Зменшення на 200 призовників, яке пов’язано з комплектуванням ЗСУ військовослужбовцями за контрактом. Кількість військовослужбовців за контрактом дозволяє поступово зменшувати планове завдання з призову на строкову військову службу», – сказав Юрій Калгушкін.

За його інформацією, призовна кампанія проходить з дотриманням усіх карантинних норм.

«Усі призовники забезпечені ЗІЗ, результати тестування на ковід залучаються до особистої справи призовника. Призовники, які не пройшли тестування або мають позитивний результат, на збірний пункт не допускаються. Військкоматом постійно здійснюється вимірювання температури, дотримується соціальна дистанція і обробляються приміщення, де знаходяться призовники, – зазначив військовий комісар. – Також кожного дня на збірному пункті інформують призовників щодо дотримання карантинних обмежень».

На базі Харківського обласного військового комісаріату створено колл-центр про проведення осіннього призову. Телефон «гарячої лінії»: 712 – 08 – 77.

Як повідомляв Харків Times, під час весняної призовної кампанії з Харківської області на строкову військову службу відправиться 1350 юнаків.