У Валківському районі рятувальники двічі гасили соняшник

Фото: kh.dsns.gov.ua

За останню добу рятувальники двічі виїжджали на гасіння пожеж у Валківському районі області. Обидва рази горіло насіння соняшнику, обидва пожежі вдалося погасити, щоправда, урожай врятований не весь.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Управління ДСНС області.

Першим – рано ввечері вчора, 7 жовтня, – у полі біля села Сосновка загорівся комбайн. Сигнал про пожежу надійшов до служби “101” о 16:33. За викликом виїхало відділення 59-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

“По прибуттю до місця виклику встановлено, що під час руху комбайну виникло тління соняшнику на підшипниках молотили”, – йдеться у повідомленні.

Пожежникам вдалося охолодити й промити тліючий вузол та уникнути загоряння всього комбайна. Таким чином, була врятована й техніка, і врожай – повний бункер насіння соняшнику.

Нічна пожежа на вулиці Шкільній, 26 у селі Шлях того ж району була більш масштабною. Виклик рятувальникам надійшов о 02:45. Коли підрозділ ДСНС прибув на місце, виявилося, що на території приватного домоволодіння горить господарча споруда, у якій зберігалося 4 тонни все того ж соняшнику. Площа пожежі склала 30 кв. метрів.

Локалізувати пожежу вдалося о 03:32, а повністю ліквідувати – лише о 05:50. Рятувальники не допустили поширення вогню на два житлових будинки та інші господарські споруди. Постраждалих немає, причина пожежі встановлюється.

Фото: kh.dsns.gov.ua
Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, вчора, 7 жовтня, 15 відділень ДСНС кілька годин боролися з вогнем у районі селища Жихор – там на великій площі горів очерет. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження.