Поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом порушень карантину в Харкові

Слідчі поліції відкрили три кримінальні провадження за фактом порушень санітарних вимог у Харкові. Досудові розслідування проводяться у Київському, Шевченківському і Московському районах міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Так, в порушення норм, встановлених з метою запобігання розповсюждення інфекційних хвороб, 5 жовтня в Палаці студентів по вулиці Пушкінській відбувся позаплановий концерт народної артистки України. Зі слів організаторів концерту, захід відвідали 487 глядачів. Всі заходили до приміщення в масках, на вході у глядачів заміряли температуру.

У соцмережах пишуть, що 5 жовтня в Палаці студентів пройшов концерт Ірини Білик.

4 жовтня до лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги був доставлений 35-річний чоловік з травмою голови та у стані алкогольного сп’яніння. Як з’ясувалося, він у нічний час відпочивав у кафе по вулиці Сумській.

7 жовтня поліцейські встановили, що кафе, розташоване на вулиці Бучми на території Московського району Харкова, працювало в ніч з 6 на 7 жовтня.

За даними фактами відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Нацполіціі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину при проведенні концерту за участю Олі Полякової в Новобаварського районі Харкова.