В районі Жихора горить очерет на великій території (фото, доповнено)

Біля річки Жихорець між вулицями Камишова та Мічуріна горить очерет на великій території

Про це Харків Times повідомив помічник начальника Головного управління ДСНС області Ігор Лупандін.

Повідомлення про загорання очерету в районі будинку по вулиці Камишова, 70 надійшло рятувальникам близько 12:33. На місце пожежі виїхали розрахунки на автоцистернах. Після прибуття на місце рятувальники побачили, що пожежа поширюється в напрямку вулиці Мічуріна і викликали додаткові сили.

В даний час в ліквідації пожежі беруть участь 15 відділень ДСНС на автоцистернах (близько 55 чоловік особового складу) та пожежний потяг Південної залізниці. “За попередніми даними, вогнем пошкоджено дві нежитлові господарські будівлі і дах житлового будинку”, – сказав Лупандін.

Станом на 17:00 пожежу локалізовано, триває її ліквідація.

Пресслужба Нацполіції області повідомила, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі в Основ’янському районі Харкова

“В ході перевірки встановлено, що вогнем знищено дві господарські будівлі та житловий будинок. Загальна площа пожежі складає близько тисячі квадратних метрів”, – йдеться у повідомленні.

Постраждалих осіб немає.

Як повідомляв Харків Times, 7 жовтня о 8:30 рятувальникам 48-ї Державної пожежно-рятувальної частини вдалося локалізувати пожежу на звалищі твердих побутових відходів в місті Люботин, яка виникла на звалищі ще 5 жовтня.