В Люботині третю добу горить сміттєвий полігон

Фото: Харківське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області

7 жовтня о 8:30 рятувальникам 48-ї Державної пожежно-рятувальної частини вдалося локалізувати пожежу на звалищі твердих побутових відходів в місті Люботин, яка виникла на звалищі  ще 5 жовтня.

Про це Харків Times повідомили в ДСНС області.

Всього протягом доби, 6 жовтня, в Харківській області сталася 81 пожежа в природних екосистемах. Вогонь знищив близько 120 га сухої рослинності, один гектар молодого соснового лісу, два приватних сараї та дев’ять покинутих будівель.

Одна з найбільших пожеж сталася близько 14:00 біля села Симонівка Вовчанського району. Там горіла суха трава, вогонь від якої перекинувся на лісовий хвойний масив, де знищив 1 га соснового молодняка. Тільки завдяки самовідданій роботі 12 бригад рятувальників вдалося не допустити поширення пожежі на велику площу лісового масиву. З цією пожежею рятувальники боролися майже чотири години.

У селі Смородьківка Куп’янського району горіло понад 9 га сухостою. Вогонь перекинувся на п’ять закинутих будівель і знищив їх на загальній площі 750 кв.м. Рятувальники гасили цю пожежу з 14:45 до 22:00.

Причиною пожеж, які знищили і рослинність, і майно жителів області, стало легковажне ставлення людей до пожежної безпеки. Рятувальники знову просять жителів області дотримуватися простих правил: не допускати спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалювати очерет, суху траву і стерню, не дозволяти дітям грати сірниками і запальничками.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 5 жовтня в Харківській області рятувальників 94 рази викликали на гасіння пожеж на відкритих територіях. Загальна площа цих пожеж склала понад 85,5 га.