Заманив до посадки і задушив – в Харкові затримали підозрюваного у вбивстві жінки

Фото: hk.npu.gov.ua

За підозрою у вбивстві 37-річної мешканки Індустріального району Харкова поліцейські затримали 36-річного чоловіка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Тіло харків’янки зі слідами удушення виявила перехожа біля будинку по вулиці Миру 3 жовтня близько 17:00. За підозрою у вбивстві поліцейські затримали 36-річного жителя Індустріального району.

Слідство встановило, що в той день харків’янин познайомився з потерпілою і запросив в гості. Через деякий час він злякався, що про це дізнається його співмешканка і вирішив вбити нову знайому. Зловмисник запропонував гості проводити її додому і заманив до лісопосадки. На місці він почав душити жінку мотузкою, яку взяв з собою, і наносити їй тілесні ушкодження. Коли потерпіла перестала подавати ознаки життя, чоловік забрав її мобільний телефон і втік з місця злочину.

Слідчі порушили кримінальне провадження у п. 6 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство). Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. В даний час вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину і обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 1 березня в колекторної трубі харків’янка виявила обгоріле тіло. Загиблою виявилася жінка у віці 25-30 років. Вона загинула насильницькою смертю. На її голові та шиї експерти виявили різані рани, тіло було обвуглені.

6 березня в селищі Пісочин правоохоронці затримали двох чоловіків, яких обгрунтовано підозрюють у скоєнні вбивства. Ними виявилися раніше судимі 30-річний житель селища Пісочин і 27-річний харків’янин.