На площі Свободи проводять репетцію прощання з загиблими в авіакатастрофі АН-26

Фото: соцмережі

У Харкові на площі Свободи зранку 5 жовтня розпочалася репетиція церемонії прощання із загиблими внаслідок катастрофи АН-26 в Чугуєві.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

У траурній церемонії беруть участь кілька сотень курсантів Харківського національного університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба, військовий оркестр. За інформацією соцмереж, рух площею на данний момент перекрито.

Планується, що церемонія прощання розпочнеться 6 жовтня о 10:00. За неуточненою інформацією, Президент України Володимир Зеленський братиме участь у траурному заході. Також планується участь кількох тисяч військовослужбовців, залучення авіації.

Фото: suspilne.media

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак. На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи, ще один курсант, що отримав 90% опіків, помер наступного дня у лікарні.

На місці катастрофи літака Ан-26Ш поблизу Чугуєва встановлено пам’ятний знак.

3 жовтня, на дев’ятий день трагедії, на місці катастрофи військового літака АН-26 поблизу Чугуєва провели панахиду за загиблими в катастрофі офіцерами і курсантами.