Світоліна обіграла першу ракетку Росії на Відкритому чемпіонаті Франції

Фото: isport.ua

Перша ракетка України, харківська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу (Ролан Гаррос).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Sport.ua.

У матчі третього кола харків’янка здолала першу ракетку Росії Катерину Александрову (№31 WTA).

Поєдинок тривав 1 годину 42 хвилини. Зі старту матчу Катерина покладалася на свою атакуючу міць і хорошу першу подачу. Вона намагалася диктувати свої умови, але погода була на боці тенісистки, яка грала в більш захисній манері. Це змушувало росіянку більше ризикувати і, відповідно, більше помилятися.

У першій партії дівчата дуже добре захищали подачі, тільки в десятому геймі Еліні вдалося організувати брейк. Світоліна трохи додала під кінець сету, а суперниця не зуміла втримати концентрацію і зробила кілька помилок.

У другій партії інтрига і брейкпоінт були майже в кожному геймі, але дівчатам в більшості випадків вдавалося рятуватися. За рахунку 4: 3 Світоліна мала подвійний прихований матчбол, але з реалізацією цього разу не вийшло. Справу довелося трохи відкласти, але росіянка знову здригнулася, коли подавала на те, щоб залишитися в грі. І якщо після першого разу вона ще могла щось змінити в цій зустрічі, то після другого – для неї все закінчилося поразкою.

У наступному колі Світоліна зіграє проти Каролін Гарсії з Франції (№45 WTA).

Як повідомляв Харків Times, після перемоги в матчі третього кола турніру серії Прем’єр 5 в Римі Еліна повернулася до п’ятірки кращих тенісисток світу.