Поліцейські затримали підозрюваного у двох розбійних нападах на жінок на Холодній горі (фото, відео)

Поліцейські Харкова затримали 35-річного мешканця Харківської області за підозрою у скоєнні двох розбійних нападів на жінок на Холодній горі. На своїх жертв він нападав у під’їздах житлових будинків. Потерпілі повідомили слідчим, що чоловік погрожував їм предметом, схожим на ніж, та відбирав особисті речі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

28 вересня о 15:06 до Холодногірського відділу поліції надійшло повідомлення від 29-річної жінки. Потерпіла заявила, що на першому поверсі, коли вона виходила з ліфта, її зустрів невідомий чоловік. Погрожуючи предметом, схожим на ніж, він відібрав у жінки гроши в сумі 500 гривень та побіг у невідомому напрямку.

За вказаним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч 1 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій).

Наступного дня о 14:09 до поліції звернулась 19-річна жінка. Вона повідомила, що у під’їзді багатоповерхівки по вулиці Полтавский шлях невідомий чоловік, погрожуючи ножем, відібрав у неї мобільний телефон і втік.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські Холодногірського відділу встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 35-річний раніше не судимий безробітний громадянин. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1, 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій). Санкція статі передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.