Виконавця робіт обвинувачують у привласненні 464 тис грн на будівництві амбулаторії у Краснокутському районі

Фото: hk.npu.gov.ua

Завершено розслідування акт за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на оновлення медичної інфраструктури у Краснокутському районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Під час розслідування встановлено, що виконавець робіт одного з приватних підприємств під час виконання угоди підряду по будівництву амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в селі Пархомівка Краснокутського району, завищив у первинних будівельних документах об’єм виконаних робіт та витрачених при цьому будівельних матеріалів. В результаті протиправних дій місцевому бюджету Краснокутського району завдано збитків на суму понад 464 тисячі гривень.

Під час рослідування було проведено будівельно-технічну та судово-економічну експертизи, які довели факт зловживання.

30 вересня 2020 року прокуратурою Харківської області затверджено обвинувальний акт відносно зловмисника за ч. 4 ст. 191 КК 1 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком від п’яти до вісьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв  Харків Times, правоохоронці повідомили про підозру виконавцю робіт з будівництва медичної амбулаторії у Краснокутському районі Харківської області у завданні понад 450 тис. грн збитків бюджету.