У Харкові відкриють ще одну лікарню для пацієнтів з COVID-19

Фото: liga.net

У Харкові збільшують кількість місць для стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19. У жовтні приймати хворих на коронавірус буде ще одна міська лікарня – № 18. Також готують для прийому пацієнтів з COVID-19 офтальмологічний корпус ОКБ, завершуються проектні роботи для створення додаткової реанімації в обласній інфекційній лікарні.

Про це розповів на брифінгу 30 вересня заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук, повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу обладміністрації.

За інформацією Геннадія Бондарчука, в закладах охорони здоров’я регіону на стаціонарному лікуванні перебуває 980 пацієнтів, 734 з них – у місті Харкові. Пацієнтів, хворих на COVID-19 приймають обласна інфекційна лікарня, чорнобильський диспансер, 13-та, 17-та та 25-та лікарні міста Харкова. Окрім «дорослих» лікарень, приймає пацієнтів і дитяча інфекційка – зараз там знаходяться 67 дітей з підозрою та встановленим діагнозом COVID-19. Загалом за весь час в області коронавірус підтвердився в 715 дітей.

«У кожній з цих лікарень є місця для госпіталізації пацієнтів. З 1 жовтня починає приймати пацієнтів 18-та міська лікарня. Місця для госпіталізації пацієнтів є, відмов у госпіталізації на сьогодні не було, допомога пацієнтам надається в повному обсязі, – наголосив Геннадій Бондарчук. – У 18-й лікарні виділено 50 ліжок, до яких уже підведено кисень та створені умови для прийому пацієнтів, за потреби кількість ліжок буде збільшуватись – так, як це на сьогодні відбувається в 25-й лікарні. Вони проводять роботи й відкривають додатково 45 ліжок».

Геннадій Бондарчук повідомив, що в області тривають роботи зі збільшення кількості лікарняних ліжок з підведеним киснем.

«Кожна лікарня веде роботу щодо збільшення кисневих точок. Окрім проведення кисневих трас, проробляється питання закупівлі кисневих концентраторів. 50-60 % ліжок на сьогодні – вже з підведеним киснем, але коли закупимо концентратори, ця цифра відчутно збільшиться, роботи з проведення кисневих точок виконуються в кожному закладі», – сказав заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА.

Він зазначив, що станом на 30 вересня в Харківській області позитивний тест на COVID виявлено у 546 чоловік, це стало новим антирекордом області захворюваності за добу. Чиновник зазначив, що головною причиною такого збільшення захворюваності є безвідповідальне ставлення людей до дотримання карантину. Це стосується носіння масок (особливо в транспорті), дотримання соціальної дистанції і уникнення скупчень людей – в тому числі на масових заходах, які проводять, незважаючи на всі карантинні обмеження.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 1 жовтня виявили 19 128 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 447 з яких – за минулу добу.

З понеділка, 24 серпня в Харкові вводяться протиепідемічні заходи, встановлені для “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки.

Богодухівський та Зачепилівський райони Харківської області з 28 вересня увійдуть в «помаранчеву зону» карантину.