На місці катастрофи літака Ан-26Ш встановили пам’ятний знак

Фото: armyinform.com.ua

На місці катастрофи літака Ан-26Ш поблизу Чугуєва встановлено пам’ятний знак. На гранітному обеліску на фоні променів сонця та в обрамленні хмар закарбоване зображення літака Ан-26Ш з надписом “Вічного вам польоту”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення АрміяInform.

За словами заступника командира навчальної авіаційної бригади з морально-психологічного забезпечення підполковника Олексія Гука, пам’ятний знак на вшанування загиблих у авіакатастрофі виготовили за ініціативи та коштом воїнів-авіаторів авіабригади і небайдужих громадян. “Символічний пам’ятник у такому вигляді встановлено тимчасово. По узгодженню низки організаційних питань з органами місцевої влади на цьому місці вже найближчим часом планується створити меморіальний комплекс на честь загиблих воїнів-авіаторів. Увіковічення їхньої пам’яті – це обов’язок кожного з нас”, – розповів офіцер.

Як повідомляв Харків Times, на думку голови державної комісії з розслідування причин катастрофи АН-26 під Чугуєвом, віце-прем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, катастрофі сприяв “людський фактор”.

Крім державної комісії з розслідування трагедії, пов’язаної з падінням АН-26 під Чугуєвом, очолюваної віце-прем’єр-міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським, цю авіакатастрофу з 26 вересня розслідують ще дві комісії, призначені наказом міністра оборони України.

Міністерство оборони очікує висновків слідства для негайної виплати грошової допомоги сім’ям загиблих в авіакатастрофі літака АН-26Ш.