Постраждалим від пожежі в Дворічанському районі виплатять 460 тисяч гривень з бюджету області

Фото: mvs.gov.ua

23 жителям Дворічанського району, чиє майно було знищено під час масштабних пожеж 2 вересня, виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 20 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Відповідне рішення було прийнято 29 вересня на засідання комісії Харківської обласної ради, де розглядали питання адресної допомоги жителям регіону, які опинилися у важкій життєвій ситуації.

Всього, за рішенням комісії, які потребують допомоги жителям області виплатять п’ять мільйонів гривень. Кошти, зокрема, будуть надані тим, хто потребує лікування, в тому числі онкозахворювання, ендопротезування, хірургічного втручання, учасникам АТО і погорільцям з Дворічанського району. На засіданні було розглянуто майже 700 звернень.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Остаточна ліквідація пожежі в Дворічанському районі відбулася лише п’яту добу, 6 вересня о 14:47. Загальна площа, пройдена вогнем, становить 500 га (з них 100 га верхової пожежі).