Підозрюваний у смертельному наїзді та спробі позбутися тіла постане перед судом

До суду передано обвинувальний акт щодо 31-річного мешканця Лозівського району області, підозрюваного в тому, що він у квітні збив на смерть 59-річну жительку Лозової. Після цього, за власним зізнанням обвинувачуваного, він вивіз тіло з місця ДТП у Донецьку область, де підпалив його та закопав останки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Як показало досудове розслідування, спочатку із заявою про зникнення дружини до поліції 12 квітня звернувся мешканець райцентру Лозова. Він заявив, що його 59-річна дружина вдень вийшла з двору та зникла. У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (вбивство) з поміткою “пропала безвісти”.

Наступного дня у райцентрі, на вулиці Молодіжній, на проїжджій частині “виявили сліди, характерні для дорожньо-транспортної пригоди”.

“Працівники слідчо-оперативної групи зафіксували на асфальтовій поверхні дороги сліди гальмування, фрагменти битого скла, дзеркала та жіночій черевик “, – йдеться у повідомленні.

Чоловік зниклої жінки упізнав взуття своєї дружини.

І того ж дня до поліції з повинною прийшов молодий мешканець села Катеринівка. Він зізнався, що напередодні, близько 15:00 проїжджав на своїй автівці “ВАЗ Калина” через село Домаха у Лозовій, на вулиці Молодіжній він “не помітив жінку, що рухалася по узбіччю у попутному напрямку” та збив її. Від травм жінка померла на місці.

Після цього чоловік затягнув тіло загиблої до своєї автівки, вивіз його у Донецьку область, де спочатку підпалив тіло, а потім закопав останки. Там же залишив і свій автомобіль.

Тепер чоловіка судитимуть за двома статтями КК: ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і ч. 1 ст. 135 (залишення у небезпеці). Підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, пізно увечері 20 вересня, близько 23:30 у селищі Малинівка Чугуївського району області автвака, за словами очевидців, білого кольору скоїла наїзд на жінку, яка лежала на проїжджій частині й, не зупинившись, зникла з місця події. Поліція розшукує порушника.