На Меморіалі Слави попрощалися із загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом курсантом (фото)

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові провели церемонію прощання з 20-річним курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Віталієм Вільховим, який помер від важких травм, отриманих в авіакатастрофі військового літака АН-26Ш.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови ХОДА Олексія Кучера в Telegram.

“Провели в останню путь загиблого в авіакатастрофі під Чугуєвом курсанта – Віталія Вільхового. Майбутній навіки пілот. Вічна і світла пам’ять”, – написав Олексій Кучер.

У жалобній церемонії взяли участь родичі загиблого, курсанти та викладачі ХНУПС, жителі міста Харкова. Начальник університету Повітряних сил ім. Кожедуба Олександр Туринський передав матері Віталія грамоту пошани і скорботи від Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака, повідомляє Суспільне.

“В одну мить Україна втратила 26 кращих своїх синів, 26 справжніх чоловіків, які у важкий час для країни свідомо вибрали почесний шлях захисту країни і щодня наполегливо йшли до мети. Але не сталося. Стримуючи біль, ми сьогодні проводжаємо в останню путь Вільхового Віталія Богдановича, 20-річного юнака, який з дитинства мріяв про небо, кар’єру військового і, зібравши всі сили, до останнього подиху боровся за своє життя “, – сказав під час церемонії Олександр Туринський.

Поховають Віталія Вільхового на його батьківщині, в Сокальському районі Львівської області.

Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в місті Соснівка Сокальського району Львівської області. Він – випускник ліцею Героїв Крут 2017 року. Після закінчення ліцею вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил. Під час навчання в харківському виші був командиром взводу. Мріяв стати пілотом.

Дивіться також фоторепортаж: У Харкові попрощалися із загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом курсантом Віталієм Вільховим

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи. Курсант Віталій Вільховий, що отримав 90% опіків тіла, помер наступного дня у лікарні.

Единий, хто вижив після падіння військового літака АН-26, курсант ХНУПС Володимир Золочевський, після падіння намагався врятувати свого товариша.

Голова держкомісії з розслідування авіакатастрофи під Чугуєвом Уруський озвучив попередні висновки комісії.

26 загиблих в результаті авіакатастрофи під Чугуєвом – родом з 11 областей України. З 25 загиблими попрощаються після проведення ДНК-експертизи, яка займе приблизно 2-3 тижні.