У Харкові попрощаються з курсантом, який помер від опіків після авіакатастрофи АН-26

Фото: Харків Times

29 вересня Харкові попрощаються з курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Віталієм Вільховим, який помер від важких травм, отриманих в авіакатастрофі військового літака АН-26Ш.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці ХНУПС в Facebook.

“Завтра, 29 вересня з 09:00 до 10:00 на Меморіалі Слави міста Харкова відбудеться церемонія вшанування Вільхового Віталія Богдановича, курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, який помер від важких травм отриманих в авіакатастрофі військового літака Ан-26Ш., – йдеться в повідомленні.

Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в місті Соснівка Сокальського району Львівської області. Він – випускник ліцею Героїв Крут 2017 року. Під час навчання був командиром взводу. Його мрією було стати пілотом, повідомляє видання Голос Сокальщини.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи. Один курсант, що отримав 90% опіків тіла, помер наступного дня у лікарні.

Единий, хто вижив після падіння військового літака АН-26, курсант ХНУПС Володимир Золочевський, після падіння намагався врятувати свого товариша.

У ХНУПС оприлюднили список загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом.

Голова держкомісії з розслідування авіакатастрофи під Чугуєвом Уруський озвучив попередні висновки комісії.