У Харкові накрили підпільний цех з виробництва анаболіків з оборотом понад 15 млн грн на рік (фото)

Фото: ssu.gov.ua

У промисловій зоні міста Харкова діяло незаконне підприємство з виробництва фальсифікованих анаболічних і сильнодіючих препаратів. За попередніми оцінками, обсяг проданих підробок оцінюється в понад 15 мільйонів гривень на рік.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби СБУ.

Встановлено, що незаконний фармбізнес організували четверо жителів Харкова і Києва.

“Сировину для виготовлення фальсифікату вони отримували поштовими відправленнями з однієї з країн Східної Азії. Виробництво медикаментів зловмисники здійснювали кустарним способом в орендованому приміщенні в харківській промисловій зоні. Для підробки упаковки, голограм і інструкцій учасники злочину використовували потужності однієї з міських друкарень, де працював один з спільників”, – розповіли в спецслужбі.

Продавали підробки під виглядом продукції відомих фармацевтичних виробників через інтернет-магазин. Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 68 000 грн) або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Двом з них судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове слідство триває.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові більше трьох років працював цех, в якому виготовляли підроблені ліки.