Кернес не вважає висунення в мери Добкіна дружнім жестом – ЗМІ

Скриншот

Мер Харкова Геннадій Кернес вважає, що рішення колишнього нардепа і екс-глави Харківської обладміністрації Михайла Добкіна балотуватися на пост мера Харкова – це не дружній жест, а спроба використовувати чужий політичний капітал.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання “Страна”, яке цитує коментар Кернеса. За твердженням видання, цей коментар Кернес, що перебуває на лікуванні в берлінській клініці “Шаріте”, передав через родичів.

“Я не сприймаю це як дружній жест, який нібито спрямований на передбачення політичних ризиків. Це не допомога, а спроба використовувати чужий політичний капітал, щоб підсилитися самому, а не посилити мене під час виборчої кампанії. І виглядає дуже неблагородно. В останні роки ми навіть не вітаємо один одного з днем народження. І не засмучуємо один одного дружбою “, – заявив Кернес.

За інформацією “Страны”, сім’я та близькі друзі Кернеса сприймають висунення Добкіна як політичну зраду.

Раніше Добкін заявив про намір балотуватися на пост мера Харкова, однак пообіцяв зняти свою кандидатуру, як тільки діючий міський голова і кандидат в мери Геннадій Кернес повернеться на своє робоче місце.

“Тих, хто чекає мою битву з Геннадієм Кернесом, залишаться розчаровані. Всім хайпістам бажаю купити льодяник “Півник” і смоктати його до переможного кінця. Щойно Кернес повернеться в робоче крісло, я знімуся з виборів”, – заявив Добкін “Стране” 24 вересня.

“Без різниці, де він буде працювати – в місті чи віддалено. Щойно самопочуття Кернеса дозволить йому приступити до роботи, я тут же знімуся з виборів”, – сказав Добкін.

Своє рішення балотуватися він пояснював бажанням захистити Харків від конкурентів Кернеса.

“Я присвятив Харкову більшу частину свого життя. І хочу, щоб Гена повернувся і далі керував містом. Я вирішив перервати свій похід на Київ виключно заради, не дай Бог, випадку погіршення стану мера, щоб передбачити катастрофу і щоб Харків не дістався в руки того, хто давно хоче його розірвати на частини”, – сказав Добкін.

Як повідомляв Харків Times, 14 вересня деякі українські ЗМІ повідомили,  мер Харкова Геннадій Кернес госпіталізований до 17-ої міської лікарні Харкова з діагнозом COVID-19 і захворювання «протікає у вкрай складній формі».

15 вересня Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 і двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер в свідомості і не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернеса привезли на лікування в німецьку клініку “Шаріте” в Берліні.

У мерії підтвердили, що в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.