Курсант, який вижив в авіакатастрофі під Чугуєвом, йде на поправку – лікар

Фото: www.mil.gov.ua

Стан здоров’я курсанта В’ячеслава Золочевського, який єдиний вижив у авіакатастрофі під Чугуєвом 25 вересня, покращується.

Про це заявив журналістам начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуард Хорошун, повідомляє кореспондент Харків Times.

“Добу постраждалий провів з позитивною динамікою. Стан його на зараз розцінюється як середнього ступіню важкості, але з тенденцією до покращення. Температури в нього немає, гемодинамічні показники в нормі, показники крові та інші теж в нормі. Сьогодні зробили перев’язку, рани загоюються, жодних доповнень до лікування не потребує. Медикаментів та фахового рівня лікуючих лікарів вистачає для успішного лікування постраждалого”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Хорошун повідомив також, що психологічний стан хлопця – нормальний, з ним працюють психіатр та психолог.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи. Один курсант, що отримав 90% опіків тіла, помер наступного дня у лікарні.

Единий, хто вижив після падіння військового літака АН-26, курсант ХНУПС Володимир Золочевський, після падіння намагався врятувати свого товариша.

Міністерство оборони України заявило, що станом на 26 серпня неможливо ідентифікувати останки жодного з загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 під Чугуєвом.

У ХНУПС ім. Кожедуба оприлюднили список загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом.

Голова державної комісії з розслідування авіакатастрофи, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський озвучив попередні висновки комісії.