В Україні оголошено день жалоби за загиблими в авіакатастрофі під Чугуєвом

Сьогодні, 26 вересня в Україні – день жалоби за загиблими в авіакатастрофі, яка сталася напередодні ввечері поблизу міста Чугуєва.

Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Харків Times.

“У зв’язку з трагедією, що сталася внаслідок катастрофи військового літака АН-26 під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м. Чугуєва Харківської області та призвела до загибелі військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю: оголосити в Україні 26 вересня 2020 року днем ​​жалоби”, – йдеться в документі.

Відповідно до указу в суботу, 26 вересня необхідно приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Також сьогодні скасовуються розважально-концертні заходи а до програм теле- і радіопередач повинні бути внесені відповідні зміни.

В результаті катастрофи військового літака АН-26, який під час виконання навчального польоту впав на землю і загорівся, загинули 25 осіб. Ще один помер наступного ранку в лікарні, повідомив Володимир Зеленський в Facebook. Ще один учасник трагічного польоту проходить лікування.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, не доїжджаючи близько 1 км до міста, з боку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

Офіс генерального прокурора заявив про початок кримінального провадження за фактом катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом увечері 25 вересня.

Станом на 9:00 26 вересня було знайдено тіло ще одного загиблого під час аварії військового літака АН-26, яка сталася напередодні ввечері  поблизу райцентру Чугуїв.

Курсант, який вижив на місці катастрофи літака Ан-26, але отримав великі важкі опіки, помер в лікарні.