Уряд визначив розмір грошової допомоги родинам загиблих в катастрофі АН-26

Фото: Харків Times

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 26 вересня ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії на Харківщині, пов’язаної з падінням АН-26Ш, на борту якого знаходилися 27 військових.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Урядового порталу.

Під час засідання Уряд ухвалив рішення про створення Державної комісії з розслідування цієї трагедії. Очолить комісію віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови комісії — міністр оборони Андрій Таран. До її складу також увійдуть головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, голова СБУ Іван Баканов, перший заступник секретаря РНБОУ Михайло Коваль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, заступник керівника ОПУ Олег Татаров, голова Державіаслужби Олександр Більчук, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.  За рішенням голови комісії її склад може бути змінено.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив урядовій комісії на чолі з Олегом Уруським підготувати звіт за результатами своєї роботи до 25 жовтня.

Крім того, для забезпечення об’єктивного розслідування міністру оборони доручено відсторонити від виконання службових обов’язків посадових осіб, що були залучені в організації польоту.

Заступник міністра оборони Ігор Старобінський повідомив, що сім’ям загиблих будуть здійснені виплати одноразової грошової допомоги в розмірі 1 млн 576 тис. грн. Виплати передбачені згідно з законом України про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, не доїжджаючи близько 1 км до міста, з боку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак.

На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи. Один курсант, що отримав 90% опіків тіла, помер наступного дня у лікарні.

Единий, хто вижив після падіння військового літака АН-26, курсант ХНУПС В’ячеслав Золочевський, після падіння намагався врятувати свого товариша.

Міністерство оборони України заявило, що станом на 26 серпня неможливо ідентифікувати останки жодного з загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 під Чугуєвом.