Офіс Генпрокурора почав розслідування катастрофи літака під Чугуєвом

Фото: Харків Times

Офіс генерального прокурора заявив про початок кримінального провадження за фактом катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом увечері 25 вересня.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сторінці Офісу в Facebook.

“За фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі заявляють про 25 загиблих та двох поранених, а також про те, що “пошуки інших тривають”. Однак, при таких цифрах незрозуміло, кого шукають, оскільки вже відомо, що на борту літака, який зазнав катастрофи, знаходилися 27 осіб.

Як повідомляв Харків Times, увечері 25 вересня під райцентром Чугуїв зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися семеро офіцерів ЗСУ та 20 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба.

На даний момент відомо про 22 загиблих і двох постраждалих, один з яких знаходиться у критичному стані. Троє вважаються зниклими.

Для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 курсантів та офіцерів, завтрашній день, 26 вересня, у Харківській області оголошений Днем жалоби.