Аварія літака під Чугуєвом: одному з курсантів, які вижили, роблять операцію в опіковому центрі

Фото: Харків Times

Курсант, який найбільш важко постраждав під час катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом, знаходиться в опіковому центрі Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги у вкрай важкому стані. У даний час лікарі роблять йому операцію.

Про це Харків Times повідомив представник прес-служби Харківської міської ради.

Другий курсант, який вижив, за словами директора обласного Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, доставлений до Військово-медичного клінічного центру Північного Регіону.

Як повідомив журналістам на місці катастрофи губернатор Харківської області Олексій Кучер, обидва юнаки – курсанти другого курсу університету ім. Кожедуба. Всі загиблі курсанти вчилися на другому та четвертому курсах, так само як і ті, що наразі вважаються зниклими.

Як повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, на борту літака знаходилися 27 осіб, а не 28, як вважалося раніше.

“Одного курсанта не допустили до виконання польоту”, – стверджують рятувальники.

Інформація про долю трьох, які вважаються зниклими, як і раніше, наразі не надходила.

Як повідомляв Харків Times, для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 курсантів та офіцерів, завтра, 26 вересня, у Харківській області оголошено Днем жалоби.

Увечері 25 вересня під райцентром Чугуїв зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися семеро офіцерів ЗСУ та 21 курсант Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба.

На даний момент відомо про 22 загиблих і двох постраждалих, один з яких знаходиться в критичному стані. Троє вважаються зниклими.