Проїзд в харківській підземці можна оплатити за допомогою банківської карти або смартфона

Фото: city.kharkov.ua

25 вересня на станції “Держпром” Харківського метрополітену в тестовому режимі почала працювати система оплати проїзду банківськими картами і за допомогою мобільного телефону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов розповів, що протягом півроку такі апарати встановлять на всіх станціях. Планується встановлювати по одному апарату в одному вестибюлі.

Старший директор «VISA» зі стратегічних партнерств і фінтеху в СНД та Південно-Східній Європі Євген Лісняк зазначив, що оплату проїзду банківськими картами впровадили в рамках розширення системи «E-ticket». Спільно з міською радою проєкт реалізуували компанія «VISA», компанія-інвестор «Платіжний центр» та АТ «Ощадбанк», який обслуговує банківські транзакції. Кошти з міського бюджету витрачені не були.

“Для оплати проїзду пасажиру досить прикласти до терміналу банківську платіжну карту або мобільний телефон, який підтримує «Apple Pay», «Google Pay», і інші NFC-пристрої і дочекатися звукового і світлового сигналу”, – розповіли в прес-службі міськради.

Комісія при оплаті не нараховується.