У Харкові відкрили новий дитячий садок

Фото: www.city.kharkov.ua

Дитячий садок №333 відновив роботу в Індустріальному районі, в пров. Івана Каркача, 28.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як повідомила завідувачка дитячого садка №333 Наталя Чорноусова, була виконана повна реконструкція будівлі із заміною комунікацій та системи опалення. За рахунок коштів міського бюджету будівлю відремонтували, придбали нові меблі та техніку – холодильники, пральні машини, плити та ін. У дворі встановили ігрові павільйони та майданчики. Перші три групи дитсадка №333 розраховані на 85 дітей раннього дошкільного віку.

З нагоди відкриття дитячому садочку подарували сертифікати на придбання музичної та комп’ютерної техніки, а для дітей запросили казкових героїв і провели інтерактивні ігри.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов привітав дітей і батьків з відкриттям дитсадка і разом з вихованцями посадив на його території ялинку, як символ зростання і розвитку.

“Дуже приємно перебувати тут разом з вами. Вітаю всіх з цією доброю подією”, – сказав Ігор Терехов.

Перший віце-мер також повідомив, що всього в дитячому садку №333 планується відкрити шість груп. За його словами, міська влада і надалі повертатиме будівлі дошкільних навчальних закладів у комунальну власність і відроджуватиме їх. Для цього, з ініціативи Харківського міського голови Геннадія Кернеса, була створена і успішно працює профільна міська програма.

“За останні роки було відкрито дуже багато дитячих садків і нових груп. Це дуже важливо, тому що сьогодні, на щастя, у нас народжується дуже багато діток, і ми хочемо, щоб вони росли в комфортних умовах і отримували якісну дошкільну освіту. Я спілкувався з дітьми, батьками, і вони зазначають, що тут дійсно дуже чудово. Головне, щоб ми не зменшували темп і наступного року відкрили нові, такі ж сучасні дитячі садки”, – підкреслив перший віце-мер.

Зазначимо, що дитячий садок №333 працював з 1967 по 1996 рік і був закритий через зниження кількості дітей. Будівлю займали початкові класи школи №121. У грудні 2019 року Харківська міська рада ухвалила рішення відновити роботу дитячого садка.

Групи нового дитячого садка працюють за зручним для батьків графіком: 9 годин (з 7:30 до 16:30), 10,5 години (з 7:00 до 17:30) та 12 годин (з 6:30 до 18:30).