У Харкові вдруге за місяць через “Коксохім” пікетують обладміністрацію

Фото: suspilne.media

24 вересня під стінами облдержадміністрації противники «Харківського коксового заводу» влаштували пікет. Вони вимагали від влади закрити підприємство, яке шкідливими викидами забруднює повітря в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Люди тримають плакати “Коксохіме, мені нічим дихати!”, “Ми вмираємо, ви заробляєте”, “Харків’яни в ауті” та інші.

За оцінками поліції, протестують до 100 людей. Порядок охороняють 15 поліцейських.

В акції протесту беруть участь представники політичних партій “Голос”, “Національний корпус”, “Європейська солідарність”, Обласної спілки учасників АТО.

З початку вересня – це вже другий пікет, який харків’яни влаштовують біля стін обладміністрації з вимогою вирішити проблему з шкідливими для здоров’я викидами коксового заводу. Усього за неповний місяць люди п’ять разів виходили на акції протесту через “Коксохім”.

Фото: suspilne.media

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що “Харківський коксовий завод”, на шкідливі викиди якого постійно скаржаться мешканці прилеглих районів, може бути закритий, якщо не припинить цю порочну практику.

З вимогою закрити шкідливі підприємства в Харкові, в тому числі “Коксохім”, вже звернулися до Президента України. 27 серпня на сайті глави держави під номером №22/104478-ЕП була зареєстрована відповідна петиція. Станом на 15:00 24 вересня її підписали 11 235 осіб. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тис. підписів.

31 серпня на вулиці Москалівської біля будинку №70 люди перекрили дорогу, протестуючи проти діяльності коксового заводу.

Того ж дня правоохоронці провели обшук на території “Харківського коксового заводу”. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 241 КК (забруднення атмосферного повітря).

3 вересня під стінами облдержадміністрації противники «Харківського коксового заводу» влаштували пікет. Вони вимагали від влади вирішити проблему зі шкідливими для здоров’я викидами підприємства.

12 вересня на вулиці Москалівській біля прохідної заводу ім. Шевченка противники “Харківського коксового заводу” влаштували пікет. З кінця серпня це четверта акція, учасники якої вимагають вирішити проблему зі шкідливими для здоров’я викидами підприємства.

Держекоінспекція готує документи для закриття “Коксохіму” через суд.

Фото: suspilne.media