У Харкові судитимуть депутата міськради за привласнення бюджетних коштів

До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на суму майже 430 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що в 2019 комунальне підприємство, яке очолює підозрюваний, проводило роботи з капітального ремонту асфальтового покриття на території іншого комунального підприємства м. Харкова, де вони обидва фактично розміщуються. Фінансування зазначених робіт здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету.

“Очільник комунального підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації, завищив їхній обсяг та вартість в актах приймання виконаних робіт на третину від загальної вартості робіт, зазначеної у договорі, заволодівши таким чином грошовими коштами на суму майже 430 тис. грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Судити обвинуваченого будуть за привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, а також видачу посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські 18 травня повідомили 45-річному директору комунального підприємства в Харкові про підозру у привласненні понад 429 тис. гривень.