У Харкові пройде Осінній фестиваль креативних індустрій

Осінній фестиваль креативних індустрій “Create Kharkiv Business Education” відбудеться 2-3 жовтня в хабі “Fabrika Space” (вул. Благовіщенська, 1).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як зазначили організатори, фестиваль покликаний об’єднати бізнес, креативну молодь, харків’ян і гостей міста. В рамках заходу пройде серія панельних освітніх дискусій, навчальних тренінгів і воркшопів за участю топових спікерів, лідерів в області цифрових технологій і інновацій, фешн-покази відомих українських дизайнерів. Також на фестивалі відбудеться нагородження креативних амбассадорів міста і кращих блогерів Харкова та України.

Напередодні проведення фестивалю був знятий документальний фільм про творчих людей, які створюють імідж Харкова і популяризують його бренд далеко за межами країни. Фільм демонструє креативний потенціал регіону і представляє творчу складову його жителів, які будуть представлені під час заходу.

Як зазначила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів міської ради Вікторія Грецька-Миргородська, логічним розвитком фестивалю стане створення першого в Україні кластера креативних індустрій. “Харків – володар високих творчих амбіцій. У нас сильна школа дизайну, розробників, ми сильні у фешн-індустрії, Харків – мекка студентства, молодих вчених і музикантів. Створення кластера креативних індустрій – перший досвід в Україні. Крім того, що це зміцнює імідж нашого міста, це ще і публічний крок назустріч регіональному бізнесу, який може і повинен використовувати цей ресурс. Очікується, що завдяки йому креативне співтовариство буде зростати, зміцнюватися та об’єднуватися”, – зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

До участі у фестивалі запрошуються представники креативної індустрії, бізнесу, експерти моди і стилю, а також всі бажаючі.

Приєднатися до події можна буде в тому числі онлайн. Для участі у фестивалі необхідно зареєструватися, перейшовши за посиланням.

Фестиваль проводить управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса.