Загибель працівника “Харківських тепломереж” – у Держпраці встановили винуватців

Скриншот / Соцмережі

У приміщенні насосної станції “Харківських теплових мереж” на вулиці Шатилівській, де 2 липня внаслідок прорива гарячої води загинув комунальник, не було додаткового виходу. І це стало причиною загибелі співробітника “ХТМ”.

Про це Харків Times дізнався з повідомленя Суспільного.

Олена Цвєткова, заступниця начальника відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Держпраці розповіла, що відсутність додаткового виходу — основна причина загибелі комунальника. Винними, за висновками Держпраці, є посадовці КП “Харківські теплові мережі”.

“Нещасний випадок стався внаслідок витоку гарячої води у приміщення насосної станції. Загинув машиніст насосної установки. Причина — невиконання посадових обов’язків посадовцями КП “Харківські теплові мережі”. Конкретні винні особи будуть встановлені правоохоронцями за рішенням суду, якщо такий буде. Наша комісія визначила, що був незадовільний стан охорони праці”, — сказала Цвєткова.

Матеріали перевірки долучили до кримінальної справи, яку поліція відкрила за статтею 272 — “Порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей”. Такі дії караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до восьми років.

Підозрюваних у справі немає, тривають експертизи, повідомила речниця Нацполіції області Олена Баранник.

Як повідомляв Харків Times, у котельні комунального підприємства “Харківські теплові мережі” неподалік метро Наукова 2 липня близько 6:00 стався прорив гарячої води. Працівник “ХТМ”, який в цей час був на зміні, загинув.