Харків забезпечений газом на новий опалювальний сезон – директор “ХТМ”

Фото: www.city.kharkov.ua

Місто Харків уклало всі необхідні договори з НАК “Нафтогаз України” на отримання природного газу для опалення у прийдешньому опалювальному сезоні, повідомив сьогодні, 23 вересня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради генеральний директор КП “Харківські теплові мережі” Сергій Андрєєв.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“Проблем з поставками газу не має бути”, – підкреслив керівник підприємства.

Загалом про готовність міста до опалювального сезону розповів директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач. За його словами, з 7849 житлових будинків комунальної форми власності у місті Харкові до нового опалювального сезону підготовлено 7802 (99%), а також 536 з 766 будинків (70%) ЖК, ЖБК та ОСББ. Загальний обсяг фінансування на підготовку житлового фонду склав понад 146 млн грн.

КП “Харківські теплові мережі” у рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період підготувало вісім районних котелень, 244 квартальних і локальних котелень, 297 центральних та індивідуальних теплових пунктів, а також 982 км тепломереж. У житлових будинках були встановлені 417 систем погодного регулювання. Підприємство вже замінило понад 33 км магістральних і внутрішньоквартальних теплових мереж і до кінця року планує довести цей показник до 80 км.

Крім того, всі заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період були виконані на КП “Харківводоканал”, в т. ч. перекладання та санація 16 км водогону.

Також була проведена сезонна підготовка 171 трамвая (76%) та 78 тролейбусів (50%), відремонтовано 136 км трамвайних шляхів і 25 км контактної мережі. До дорожніх робіт в осінньо-зимовий період підготовлено 230 одиниць техніки.