Фігурант справи про “рюкзаки Авакова” звільнений від покарання – ЗМІ

Червонозаводський районний суд Харкова звільнив від покарання підприємця Володимира Литвина, засудженого два роки тому по справі про так звані “рюкзаки Авакова”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті “РБК-Україна” із посиланням на рішення суду.

“Литвина звільнили від покарання, оскільки сплив його дворічний випробувальний термін. За цей час Литвин не вчинив нового злочину, тобто не порушив умови випробувального терміну”, – йдеться у повідомленні.

Литвин є “другом і бізнес-партнером” сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра. Видання також відзначило, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура “не побачила юридичної можливості” відновити розслідування за підозрою Олександра Авакова та колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря у “справі рюкзаків”.

Відповідно до Кримінального кодексу тепер судимість Литвина вважається погашеною, тим більше, що він добровільно повернув до держбюджету 5,2 млн гривень, що було умовою угоди, завдяки якій підприємець отримав умовний термін.

Як повідомляв Харків Times, захисником Литвина у “справі рюкзаків” був нинішній губернатор Харківської області Олексій Кучер. Володимира Литвина вважають людиною з його близького оточення.