Суд відібрав у псевдофермера ділянку в Печенігах вартістю 1,2 млн грн

Фото: ztv.zp.ua

Рішенням Харківського апеляційного суду повернуто у державну власність ділянку вартістю 1,2 млн грн, розташовану на території Печенізької селищної ради.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Зазначену ділянку площею 7 га було надано в приватну власність для ведення фермерського господарства. Відповідний наказ видали співробітники Головного управління Держгеокадастру в Харківській області в 2016 році.

“Встановлено, що громадянин не мав наміру ведення фермерського господарства та в порушення вимог земельного законодавства скористався правом на отримання земельної ділянки у пільговому порядку, з метою уникнення участі у земельних торгах, тому не було правових підстав для безоплатної передачі йому у власність земельної ділянки”, – розповіли в прокуратурі.

Виявлені порушення стали підставою для звернення до господарського суду. Однак Печенізький райсуд вказаний позов не задовольнив, тому прокуратура подала апеляцію.

Харківський апеляційний суд визнав доводи прокуратури правомірними і скасував рішення суду першої інстанції.

Як повідомляв Харків Times, чиновник Держгеокадастру піде під суд за незаконне відчуження земель Харківської лісової науково-дослідної станції.