Для прийому хворих на COVID-19 планують обладнати офтальмологічний корпус обласної лікарні

Офтальмологічний корпус обласної клінічної лікарні планують обладнати для прийому хворих на COVID-19.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Голова ХОДА Олексій Кучер оглянув окремий офтальмологічний корпус на території цього медичного закладу. Будівля має значні площі, тут є можливості для підведення кисню.

Проте для того, щоб тут приймати хворих, потрібно завершити ремонт. Роботи частково провели в попередні роки коштом ЄБРР – замінили вікна та двері, частково відремонтували коридори та інші внутрішні приміщення. Але відновлювальні роботи так і не завершили – у результаті більшість палат потребують ремонту, також необхідна заміна проводки та інших інженерних комунікацій. За наявності фінансування підготувати один поверх лікарняного закладу для прийому хворих можливо приблизно за місяць.

“Ми не будемо відкладати й запропонуємо розглянути питання виділення коштів на наступній сесії обласної ради. Також необхідно одразу закладати можливість проведення кисню в цей корпус – тим більше, що тендерна процедура на такі роботи зараз спрощена”, сказав Кучер.

Він також рекомендував керівництву ОКЛ уже зараз вирішувати кадрове питання – щоб у разі, якщо корпус буде залучено до прийому хворих, вистачило персоналу для роботи з ними.

Як повідомляв Харків Times, у червні співробітники Харківського диспансеру радіаційного захисту (чорнобильська лікарня) відмовлялися лікувати пацієнтів з COVID-19 й почали подавати заяви на звільнення. За словами директора диспансеру Ірини Пироговой, лікувати хворих на коронавірус погодилися 16 медпрацівників.

Как заявил на пресс-конференции 18 сентября замглавы Харьковской облгосадминистрации Тарас Пастух, в обладминистрации «разработали график, позволяющий поочередно принимать больных в различных учреждениях… чтобы и пациентам было удобно, и врачи могли выполнять свою работу в нормальных условиях». Похоже, именно в связи с этим графиком, «дополнительно определенная» для приема больных с COVID-19 25-я городская больница сразу же оказалась в таких условиях.

Из недавно ставшей опорной по приему больных с коронавирусной инфекцией COVID-19 городской больницы №25 массово увольняются медики. Уже 25 медицинских сестер подписали заявления на увольнения.