У команді Кернеса не розглядають версію про його навмисне зараження коронавірусом – заява міськради

Фото: city.kharkov.ua

У команді мера Харкова Геннадія Кернеса не розглядають версію про навмисне зараження його коронавірусом.

Про це Харків Times дізнався із заяви міськради.

У документі зазначається, що у мережі Інтернет і безлічі харківських пабліків політичні опоненти міського голови продовжують поширювати фейки. Останнім з них стала інформація про те, що, мовляв, в команді Геннадія Кернеса впевнені в тому, що його спеціально заразили коронавірусом, а причетні до цього зараження голова Харківської обласної державної адміністрації та міністр внутрішніх справ України.

“Харківська міська рада офіційно заявляє – таку версію подій в команді Геннадія Кернеса не розглядають, а подібні інформаційні вкидання розцінюють лише як недотепну спробу загострити політичне протистояння в Харкові і регіоні та зіштовхнути лобами місцеву і центральну владу. Ця спроба не вдалася.

Харківський міський голова Геннадій Кернес з самого початку пандемії COVID-19 не змінив свого звичного графіка роботи, був відкритий для людей, проводив численні зустрічі та наради, спілкувався з величезною кількістю харків’ян на вулицях міста, займався вирішенням їх проблем. Не дивно, що при такій колосальній кількості контактів він міг заразитися коронавірусом, і спекулювати на цьому захворюванні, який забрав десятки тисяч життів у всьому світі, що зруйнували звичний уклад життя всього людства, – низько і підло.

Також акцентуємо увагу на тому, що інформація про те, що Харківський міський голова перебуває в комі – не відповідає дійсності. Стан Геннадія Кернеса не викликає у лікарів побоювань за його життя. Інформація, яку Харківська міська рада отримує з клініки “Шаріте”, дозволяє розраховувати на швидке повернення Геннадія Кернеса до Харкова”, – йдеться у заяві.

Як повідомляв Харків Times, 14 вересня деякі українські ЗМІ повідомили,  мер Харкова Геннадій Кернес госпіталізований до 17-ої міської лікарні Харкова з діагнозом COVID-19 і захворювання «протікає у вкрай складній формі».

15 вересня Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 і двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер в свідомості і не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернеса привезли на лікування в німецьку клініку “Шаріте” в Берліні.

У мерії підтвердили, що в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.