У Харкові судитимуть директора і його підлеглого за отримання 12 000 грн хабара

Фото: khar.gp.gov.ua

За вимагання і отримання хабара судитимуть директора та працівника Харківської філії держустанови, що здійснює експертний нагляд за станом ґрунтів України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що в квітні цього року обвинувачені вимагали гроші за складання та видачу експертного висновку щодо якості ґрунтів та аналізу земель сільськогосподарського призначення. Сума «послуги» склала 12 тис. грн.

“10 червня 2020 року чоловік перевів вказану суму на банківський рахунок третьої особи та отримав обіцяний експертний висновок. Того ж дня директора філії та його підлеглого затримали і повідомили про підозру”, – розповіли в прокуратурі.

Станом на 18 вересня рослідування цієї справи завершено, обвинувальний акт направлено до суду. Судити директора та його підлеглого будуть за отримання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як розповіло Харків Times джерело у правоохоронних органах, мова йде про директора й співробітника Харківської філії Інституту охорони ґрунтів України. На сайті Харківської філії виконуючим обов’язки директора значиться Олександр Євгенович Орел, однак відсутня його фотографія (у той час, як фотографії головного інженера-ґрунтознавця та головного бухгалтера є в наявності).

Як повідомляв Харків Times, 10 червня правоохоронці затримали директора та одного зі співробітників Харківської філії “державної установи, яка здійснює експертний нагляд за станом ґрунтів України” за підозрою у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 12 тисяч гривень “за складання та видачу експертного висновку щодо якості ґрунтів та аналізу земель сільськогосподарського призначення”.