На ХТЗ створили сквер, присвячений скіфам (фото)

Фото: city.kharkov.ua

17 вересня в районі будинку по вулиці Біблика, 2-а, в Індустріальному районі Харкова відкрили новий тематичний сквер.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Благоустрій території почали в минулому році. Спочатку комунальники встановили ігровий майданчик, а потім приступили до створення міні-парку. Цього літа зробили нові алеї, одну з яких виклали тротуарною плиткою, розбили клумби і встановили нові лавки. А на деревах повісили світлодіодні фігури, щоб ввечері була затишна атмосфера.

За словами директора Департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова, новий сквер на вул. Біблика вирішили присвятити культурі древніх скіфів.

«Зараз активно обговорюється повернення скіфського золота в Україні, тому народилася така ідея. Прийняли рішення встановити кам’яні композиції із зображенням скіфських орнаментів, а коли побачили колекцію скіфського золота – вирізати декоративні елементи з металу і зобразити тигра, лева і інших тварин. Скіфи часто зображували тваринний і рослинний світ, тому ми ще зробили тематичний рокарій », – розповів Роман Нехорошков.

Він додав, що в кінці жовтня в сквері планується встановити ще кілька кам’яних тематичних скульптур.

Раніше в Індустріальному районі було відкрито pet-friendly двір «Кот і пес», де для жителів мікрорайону проводить заходи Центр поводження з тваринами. Найближчим часом планується добудувати ще один сквер, присвячений стоматології.

Як повідомляв Харків Times, вандали нанесли збиток відкритій після реконструкції 23 серпня частині парку Перемоги на Салтівці.

Центральну алею парку Перемоги на Салтівці відкрили після реконструкції у День міста, 23 серпня. Далі міськрада збирається продовжити реконструкцію парку площею 47 га. Тут планують встановити дитячі майданчики, великий урбан-парк, туалети, організувати зони для відпочинку та спорту, а також велодоріжку.