Всі постраждалі під час пожежі у Дворічанському районі отримали паспорти

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом двох тижнів всі мешканці села Гороб’ївка, які втратили майно і документи під час масштабної лісової пожежі у Дворічанському районі, отримали паспорти громадян України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Загалом, без документів, що посвідчують особу, залишились семеро мешканців села Гороб’ївка. 11 вересня відновлені паспорти отримала перша родина, а протягом тижня і інші постраждалі. Сьогодні, 17 вересня паспорт отримав Олексій Гречка – останній з сімох постраждалих. Чоловік висловив вдячність співробітникам поліції, які допомагали селянам боротися з наслідками пожежі. Також додав, що тепер зможе звернутися до соціальних служб і отримати допомогу від держави.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Куп’янського відділу поліції Олександр Кривошей повідомив, що спільними зусиллями керівництва Дворічанського відділення поліції і Головного управління державної міграційної служби України в Харківській області, документи для постраждалих були відновлені в максимально короткий термін. Він додав, що поліція і надалі надаватиме усім постраждалим посильну допомогу.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Остаточна ліквідація пожежі в Дворічанському районі відбулася лише п’яту добу, 6 вересня о 14:47. Загальна площа, пройдена вогнем, становить 500 га (з них 100 га верхового пожежі).