У Краснограді добу не виходила до етеру місцева телерадіокомпанія (відео)

Фото: Sergiy Tomilenko / Facebook

У Краснограді добу не виходила до етеру місцева телерадіокомпанія “Центр”. Прийшовши на роботу о 9:00 16 вересня, її працівники побачили навісні замки на дверях редакційних приміщень. Передача, яка мала вийти до етеру о 10:00, випущена не була, радійники викликали наряд поліції. Мовлення вдалося відновити лише близько 15:00 17 вересня.

Про це Харків Times повідомив директор коммунального предприятия ТРК “Красноградщина Центр” Андрій Копитько.

За його словами, приміщення наказав опечатати голова Красноградської районної ради Володимир Птишник, що останній визнав і на сесії райради.

“Добу ми не виходили до етеру – ані наші передачі, ані ретрансляція державного радіомовлення. Сьогодні нас розблокували, після двох сесій – міської ради і районної ради – призвідник відступився, мовлення запустили”, – сказав Копитько. Він зазначив, що відновити роботу вдалося після заяви НСЖУ і публікацій в ЗМІ.

Копитько пов’язує те, що сталося, зі звинуваченнями в нелояльності телерадіокомпанії з боку голови райради.

“Перед цим він ходив по кабінетах, погрожував співробітникам”, – сказав Копитько.

Прес-служба Нацполіції області повідомила, що 16 вересня до поліції звернувся директор телерадіокомпанії із заявою, що він та його співробітники не можуть потрапити до приміщення, де знаходиться апаратура. На місце події виїжджала група реагування патрульної поліції Красноградського відділу поліції.

“Поліцейські попередньо з’ясували, що вказані приміщення і технічне обладнання належать Красноградській районній раді та надаються телерадіокомпанії для здійснення професійної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку Красноградського ВП. За даним фактом проводиться перевірка та з’ясовуються всі обставини події. “На даний час ЄРДР не відкрито, проводиться подальша перевірка, збираються документи, попередньо – там виник господарський конфлікт”, – сказала Харків Times представниця прес-служби.

ТРК “Центр” здійснює мовлення на частоті 103.2 FM, 12 годин етеру займає власне мовлення, ще 12 – ретрансляція програм Українського радіо. Також компанія має ліцензію на проводне та кабельне мовлення.