У гуртожитку ХПІ студентка захворіла на COVID-19

Фото: Харків Times

В студентки третього курсу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету “ХПІ” підтверджений діагноз COVID-19. 300 студентів переведені на віддалене навчання до 1 жовтня.

Про це Харків Times повідомила прес-секретар НТУ “ХПІ” Олена Розова.

За її словами, хвору студентку та двох її сусідок по кімнаті у гуртожитку №12 одідразу ж розмістили в обладнаних там із початком епідемії спеціальних “блоках для самоізоляції”.

“На сьогодні ця студентка поїхала додому, за місцем проживання, одна з її сусідок по кімнаті також вирушила додому. Третя дівчина залишається в спеціальному блоці у гуртожитку”, – розповіла Розова.

У гуртожитку №12 введений жорсткий масковий режим, кожні дві години проводиться дезінфекція приміщень та “здійснюється весь комплекс заходів для недопущення поширення інфекції”.

Весь потік третього курсу, на якому навчається хвора дівчина, – а це близько 300 осіб – переведений на віддалену форму навчання до 1 жовтня.

Як повідомляв Харків Times, у квітні в Національному технічному університеті “ХПІ” провели дезінфекцію території за допомогою унікального аерозольного генератора, розробленого вченими цього вузу початково для воєнних цілей – маскування військової техніки. Технологія дозволяє створити дезінфікуючий туман і з його допомогою провести санітарну очистку по всьому периметру території.