Стан бійців у Харківському госпіталі задовільний – медики

Фото: Інформаційне агентство МО України

Троє бійців, доставлених вчора, 16 вересня, у Військово-медичний клінічний центр Північного Регіону, які отримали травми від вибухів у районах селища Шуми та села Водяне Донецької області, знаходяться в задовільному стані, хоча один з них – у реанімації.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення для журналістів провідного хірурга Північного регіону Сергія Шипілова.

“Наразі поранені у задовільному стані. Двоє з них знаходяться у відділенні відповідного профілю, третій – у відділенні реанімації. Прогноз сприятливий в усіх, але термін лікування буде різний. У того, який втратив частину стопи, цей період буде довшим, адже необхідно буде сформувати культю, потім провести протезування цієї стопи, а вже потім лікування буде завершено. Це довгий час – три-чотири місяці”, – розповів Шипілов.

Як повідомив журналістам спікер Міноборони у Харківській області Віталій Саранцев, троє поранених 15 вересня на Донеччині українських військових були доставлені до госпіталю вчора, 16 вересня. Серед них – прес-офіцер батальйону морської піхоти, фотограф і поет Віктор Залевський.

Сам Залевський написав у Facebook, що в нього вже “усе гаразд”.

Як повідомляв Харків Times, за повідомленням прес-центру Операції Об’єднаних сил за минулу добу, 16 вересня, зафіксовано два порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню.