Кернес залишається кандидатом на пост мера – Сидоренко

Фото: скрин видео

Мер Харкова Геннадій Кернес залишається кандидатом на пост мера від блоку “Успішний Харків”.

Про це повідомив директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко, відповідаючи на питання журналістів, передає кореспондент Харків Times.

“Він не зобов’язаний на реєстрації присутнім особисто. Оскільки він йде від партії, то і документи може подавати партія. У Блоку Кернеса “Успішний Харків” немає іншого кандидата, крім Геннадія Кернеса, – сказав Сидоренко.

Відповідаючи на репліку журналіста, що в соціальних мережах вже розміщені опитування, в яких у якості кандидата на пост мера від Блоку Кернеса “Успішний Харків” називається перший віце-мер Ігор Терехов, Сидоренко сказав “Це питання до соцмереж, звідки вони це виколупують”.

Як повідомляв Харків Times, бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернеса привезли на лікування в німецьку клініку “Шаріте” в Берліні.

У мерії підтвердили, що в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

Раніше ЗМІ повідомляли із посиланням на джерело у найближчому оточенні Геннадія Кернеса, що важкий стан, у якому знаходиться мер Харкова, продиктовано не лише COVID-19 і двостороннім запаленням легенів, але й інсультом, спричиненим коронавірусіом.