Кернес проходить обслідування у німецькій лікарні – мерія (доповнено)

Мер Харкова Генадій Кернес проходить додаткове повне обстеження в німецькій лікарні, після цього лікарі визначать, як лікуватимуть його надалі.

Про це повідомив журналістам директор Департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко, передає кореспондент Харків Times.

За його словами, Кернес переніс політ нормально.

Проти ночі Кернес буів доставлений медичним літаком до Німеччині. Його транспортували у протиковідній капсулі, Кернес був підключений до апарату виксокопотокової подачі кисню.

“Він був абсолютно у свідомості, у свідомості перебуває і зараз”, – сказав Сидоренко.

За його словами, сам Кернес не хотів залишати Україну та їхати на лікування до Німеччини, але на цьому настояли близькі та рідні після того, як у вівторок сталося погіршення його здоров’я. “Ми наполягаємо на тому, що всі розмови, всі чутки, всі плітки про кому, про набряк мозку, про інсульт є не більш як фейками”, – сказав він.

Погіршення лікарі пов’язують з пораненнями? які Кернес отримав 28 квітня 2014 року, коли на нього стався замах підчас пробіжки. Внаслідок замаху в Кернеса був пошкоджений хребет, спинний мозок, одне з легенів, печінка тощо. “Від цього всього Геннадій Кернес отямився, але COVID спровокував не тільки запалення легень, але й таке відлуння того пострілу”, – сказав Сидоренко.

“Наскільки я розумію, зараз життю Кернесу нічого не загрожує”, – сказав Сидоренко, відповідаючи на питання журналістів. Він повідомив, що як і раніше, лікарі оцінюють стан Кернеса як стабільно важкий.

Він також повідомив, що переліт Кернеса до Німеччини сплачували його рідні, лікується Кернес за власний рахунок.

Як повідомляв Харків Times, літак Bombardier Challenger 604, що прибув до Харкова для того, щоб перевезти хворого мера міста Геннадія Кернеса на лікування до однієї з клінік Німеччини, о 21:54 злетів з аеродрому “Харків” та в 00:07 за київським часом (23:07 за місцевим) приземлився в аеропорту Берліна.

Бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернеса привезли на лікування в німецьку клініку “Шаріте” в Берліні.

Раніше ЗМІ повідомляли із посиланням на джерело у найближчому оточенні Геннадія Кернеса, що важкий стан, у якому знаходиться мер Харкова, продиктовано не лише COVID-19 і двостороннім запаленням легенів, але й інсультом, спричиненим коронавірусіом.