Двоє посадовців харківської філії “Інституту охорони ґрунтів України” підуть під суд за хабар

Фото: Фокус

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт за фактом отримання неправомірної вигоди службовими особами Харківської філії Державної установи “Інститут охорони ґрунтів України”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В ході розслідування встановлено, що у квітні 2020 року до філії звернувся громадянин для отримання агрохімічних паспортів земельних ділянок та експертного висновку за результатами лабораторного обстеження показників якості ґрунтів та порівняльного аналізу матеріалів агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення. За виготовлення агрономічних паспортів він заплатив майже 6 тисяч гривень на банківський рахунок установи, однак документи не отримав.

“Через деякий час за видачу даних документів 60-річний директор філії державної установи разом з 47-річним завідувачем одного з відділів стали вимагати у чоловіка хабар у сумі 12 тисяч гривень. Один з посадовців повідомленням надіслав чоловіку реквізити банківської картки своєї доньки, на яку необхідно було перевести гроші”, – йдеться у повідомленні.

10 червня заявник здійснив декілька транзакцій по перерахуванню грошових коштів на загальну суму 12 тис. гривень. Після того, як чоловік отримав документи, посадовців затримали працівники поліції.

16 вересня обвинувальний акт по кримінальному провадженню за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) скеровано до суду. Посадовцям загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.