У Кернеса стався інсульт, викликаний коронавірусом – ЗМІ

Скриншот

Видання “Дзеркало тижня” повідомило з посиланням на джерело в найближчому оточенні Геннадія Кернеса, що важкий стан, в якому знаходиться мер Харкова, продиктований не тільки COVID-19 та двостороннім запаленням легким, але і інсультом, викликаним коронавірусом.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання.

“Інсульт стався кілька днів тому. Одним з його наслідків стало сильне порушення мови. Але не тільки”, – йдеться у публікації.

Видання стверджує, що Геннадія Кернеса намагалися екстрено перевезти на лікування до Німеччини або Ізраїлю.

“Кілька діб заправлений літак Олександра Ярославського очікує рішення. Однак поки жодна з країн не погодилася прийняти хворого з ковідом. У країнах ЄС це заборонено, з якими б додатковими проблемами крім коронавірусу не стикався пацієнт”, – повідомило видання.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 15 вересня, директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 та двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер притомний та не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Суспільне повідомило, що в аеропорту “Харків” приземлився літак компанії FAI Aviation Group, що займається також і медичними перевезеннями. Прибулий до Харкова Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD – той самий, на якому з Омська до Німеччини доставили отруєного “новачком” російського опозиціонера Олексія Навального. Як повідомили виданню в правоохоронних органах, на цьому літаку повинні перевезти мера Харкова Геннадія Кернеса для лікування до Німеччини.